logo-ljubovija-info
Ljubovija.info

OPŠTINA LJUBOVIJA DOBILA 1,2 MILIONA EVRA ZA REKONSTRUKCIJU DRINSKE ULICE

Održana uvodna konferencija projekta razvoja lokalne infrastrukture i institucionalnog jačanja lokalnih samouprava (LIID projekat).

Danas je u Palati Srbija u Beogradu održana uvodna konferenciji projekta razvoja lokalne infrastrukture i institucionalnog razvoja u Republici Srbiji – LIID projekat. Konferenciju je otvorio predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić. Današnjoj konferenciji u Beogradu u ime Opštine Ljubovija prisustvovao je predsednik Milan Jovanović.

Tokom Uvodne konferencije prisutnima su predstavljene najvažnije informacije o procesu realizacije projekta i njegovim efektima na unapređenje infrastrukture, uslova života građana i upravljačkih kapaciteta lokalnih administracija u Republici Srbiji.

Implementacija projekta realizovaće će se uz pomoć Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, a sredstva su obezbeđena po osnovu Sporazuma o zajmu između Republike Srbije i Međunarodne banke za obnovu i razvoj i Ugovora o kreditu između Francuske agencije za razvoj i Republike Srbije.

Opštini Ljubovija stavljaju se na raspolaganje sredstva u iznosu od 1.171.465,00 evra i taj novac će moći da koristi za pripremu projekata i nadzor nad rekonstrukcijom Drinske ulice.

– Ovo je veoma bitna investicija kojom će Ljubovija dobiti potpuno nov i moderan izgled, a što je još važnije povećaće se bezbednost saobraćaja. Drinska ulica je jedna od najprometnijih u našoj opštini, ulica kojom se kreće mnogo pešaka, mnogo dece i tu nam je bezbednost na prvom mestu. Ovakvim investicijama trudimo se da u svakom pogledu povećamo kvalitet života naših sugrađana – izjavio je predsednik Milan Jovanović.

Projektom je predviđena kompletna rekonstrukcija saobraćajnice, instalacija vodovodne i kanalizacione mreže i izgradnja kišne kanalizacije. Projektom je predviđena i izgradnja dva autobuska stajališta: jedan uz parking kod stadiona, drugi na već postojećem autobuskom stajalištu kod škole. Takođe, kompletno će se rekonstruisati i tri postojeća parkinga, jedan na mestu starog hangara, drugi kod belih zgrada u Drinskoj i veliki parking kod stadiona. Projektom ozelenjavanja planirano je formiranje obostranog zelenila u formi drvoreda, kao i postavljanje sasvim novog urbanog mobilijara (drvenih klupa, kanti za smeće i držača za bicikle). Unapređenje bezbednosti saobraćaja rešeno je potpuno novom javnom rasvetom i saobraćajnom signalizacijom.

Ovaj projekat veoma je važan za sve stanovnike naselja Ljubovija, jer se nakon rekonstrukcije Drinske stvara mogućnost za dalje projektovanje i rekonstrukciju ostalih ulica koje se u nju ulivaju i koje se sa njom seku.

Podelite vest

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
Email
Pratite nas
Najnovije